lunes, 4 de mayo de 2015

Dilluns 4 de maig

Avui dilluns hem tornat a rebre la visita de na Rita del Fons Pitiús. Hem continuat amb les sessions sobre la dona al món.

En primer lloc, hem comentat aquell llistat que vam elaborar fa setmanes sobre els problemes de discriminació que pateixen les dones arreu del món (insults, amenaces, acusacions falses, falta de llibertat, falta d´accès a l´educació,...) , per després intentar donar respostes que ajudin a millorar aquesta situació.

Podem pensar que aquests problemes només els tenen les dones que viuen a zones desfavorides del món, però hem comprovat que no és així, llegint algunes notícies dels periòdics d´Espanya i de Balears i visionant anuncis de joguerois i de productes "per homes" i "per dones".

Hem descobert que aquests anuncis (també les pel.lícules de Disney, per exemple) només ens fan crear ESTEREOTIPS, que són idees falses sobre les coses o les persones. Els estereotips ens porten als PREJUDICIS (jutjar sense saber o demanar a algú què vol fer, què li agrada,...) i aquests a la DISCRIMINACIÓ (qualsevol persona que no compleix els estereotips és discriminada).

I davant d´aquestes idees injustes sobre les dones... què podem fer nosaltres? Quines solucions podem aportar?    Aquest és el llistat que ens ha sortit:

-Ajudar a les dones.
-Escollir el que ens agrada, lliurement, sense que ens influeixi el que pensaran els altres de nosaltres.
-Respectar a totes les persones, siguin com siguin.
-Construir la pau, cada dia.

Demà continuarem treballant sobre el tema, i ho farem a través de l´exposició que tenim muntada a la nostra escola.

Deures per dijous: acabar el full de pràctica de mates. Recordeu també anar avançant el treball ANAM A COMPRAR (teniu temps fins el 14 de maig) i dur a classe material pels jocs de punteria.

Fins demà, Falcons!!



1 comentario: