jueves, 29 de enero de 2015

DIJOUS 29 DE GENER

Continuant amb la feina de projecte, avui hem treballat sobre les quadrícules de quadrets de 4 x 4 cm, 2 x 2 cm, 1 x 1 cm i 0,5 x 0,5 cm. Hem comptat quants quadrets tenia cada costat d´aquestes quadrícules i hem comptat el total de quadrets que tenia tota la quadrícula. I, amb les dades recollides, hem elaborat una taula de doble entrada a la pissarra.

A partir de l´observació de les dades que hem obtès, hem descobert algunes coses:

1.- Per saber el total de quadrets d´una quadrícula, només cal MULTIPLICAR els quadrets del costat llarg per els quadrets del costat curt.

2.- Quant més petits són els quadrets d´una quadrícula, més quadrets ens surten.

3.- Si els quadrets d´una quadrícula són la meitat de grossos que els quadrets d´una altra quadrícula, a cada costat hi haurà el doble de quadrets. (Per exemple, una quadrícula amb quadrets d´1 x 1 cm té el doble de quadrets a cada costat que una quadrícula de 2 x 2 cm).

Després, hem dibuixat un rectangle de 12 x 18 cm i, a dins, una quadrícula de 2 x 2 cm cada quadret. Havíem de comptar el número de quadrets de cada costat i, després, el número de quadrets de tota la quadrícula. També hem dibuixat un laberint aprofitant les línies d´aquesta quadrícula, tenint en compte que ha de tenir una entrada i una sortida. La majoria ho hem acabat a classe i només ho hem de revisar a casa. Per demà, també hem d´aprendre de memòria les taules del 4 i del 5. 

Finalment, com que avui és dijous, hem tornat a Infantil a llegir una estoneta als nostres Amics Lectors.

Recordeu que demà ÉS EL DIA DE LA PAU i que farem les exposicions orals que ens falta fer. No oblideu portar els treballs a classe!!!

Saludets i fins demà. 

4 comentarios:

  1. Avui la quadrícula de 0'5 x 0'5 ha estat més difícil. Oriol.

    ResponderEliminar
  2. Alvaro Martinez Morell29 de enero de 2015, 21:56

    Avui ha estat molt divertit per la quadricula.
    Alvaro martinez.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  4. El día de la pauta ha set molt divertir . ELIA

    ResponderEliminar