lunes, 26 de enero de 2015

DILLUNS 26 DE GENER

Hola Falcons!!

Ja som a l´última setmana del mes de Gener (recordeu-me moure el viatger la setmana que vé, quan ja serem a Febrer, que sempre se m´oblida!!!).

Avui hem començat el dia amb una classe de matemàtiques de molt alt nivell !!!  Hem posat en comú les nostres quadrícules amb tots els quadrets iguals, i ens hem adonat de què tothom tenia els quadrets d´1 o 2 centímetres!!  

Llavors ens hem plantejat la pregunta de si seria possible fer dins aquest rectangle de 10 x 12 cm una quadrícula amb quadrets d´altres mides. Hem provat si podríem fer quadrets de 3 cm, de 4 cm, de 5 cm, de 7,.... i en tots els casos trobàvem que no es podia !!!!  (Ho hem sabut sumant moltes vegades aquests números i mirant si ens donava la suma 10 i/o 12). 

Al final la mestra ens ha donat la idea de partir els quadrets d´1 cm per la meitat i hem vist que es podien fer quadrets petits de 0,5 x 0,5 cm.  En aquest cas, al costat de 12 cm li cabien 24 quadrets de mig centímetre, i al costat de 10 cm li cabien 20 quadrets de mig centímetre.   QUÉ DIFÍCIL !!!   

També na Cristina ens ha explicat que, sense saber-ho, estàvem fent divisions amb el cap i que, d´aquí a molt poc temps, ja estarem dividint.

Després, llegint els textos on explicàvem pas a pas com havíem fet la quadrícula a casa, n´Alvaro M. ha explicat que els costats dels rectangles són PERPENDICULARS, i hem explicat que dues rectes són perpendiculars quan es tallen formant 4 angles de 90º (ens podem recordar pensant en una + ).

Tot això durant la primera hora de classe!!!

Després, hem fet feina per preparar una carta per convidar a les famílies a visitar la nostra exposició sobre les vacances de Nadal. Hem llegit el full "La carta" de la carpeta d´estudi, hem pensat quina informació havia de contenir aquesta carta i l´hem escrita en esborrany. Finalment, l´hem passada a net, cuidant al màxim la presentació de l´escrit, i ja la tenim llesta per entregar a les famílies.

Recordeu anar preparant per dimecres el treball sobre el Dia de la Pau. Podeu fer el treball en forma de dossier normal (cuidant la presentació, clar, i posant-li una portada).

Ah!! M´ha encantat llegir els vostres comentaris aquest cap de setmana. Estaria molt bé que també avui us animéssiu, i així no perdeu la pràctica. Podem fer que aquest bloc ens serveixi per intercanviar les nostres opinions sobre tot allò que feim a classe!!

Saludets.                                                                                                          Cristina


10 comentarios:

  1. eren molt difisils i yo me mareaba un poquto muhos saludos de milla

    ResponderEliminar
  2. bueno bastante saludos de milla

    ResponderEliminar
  3. esto es muy dificil,
    amaya

    ResponderEliminar
  4. Era díficil pero estaba divertit perque feiem divisions.MATEU

    ResponderEliminar
  5. aquesta setmana a set diver i guay i aprengut molt.ADRI

    ResponderEliminar
  6. L` altra setmana hem va agradar per que els traballs de laberints eran divertits i molt facils .Oriol

    ResponderEliminar
  7. m'agrada fer comentaris al blog i fer quadricules.MATEU!!!!!!!!!....

    ResponderEliminar
  8. M´agrada fer comentaris en el blog amb els meus millors amics. Juanito ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡.

    ResponderEliminar
  9. M'encanta aquest projecte d'aquesta setmana.
    AInara

    ResponderEliminar
  10. Falcons, moltes gràcies pels vostres comentaris!!! Tendré en compte les vostres opinions sobre el projecte i tot allò que feim a classe.
    Algunes classes sobre quadrícules són difícils (en sóc conscient), però també us he de dir que em sorpreneu amb les vostes reflexions i els vostres raonaments matemàtics... potser sou més intel.ligents del que pensau, i això és molt bo!!!! El que importa és que us agradi el que feim i que us sentiu implicats. I així... aprendrem segur!!! FALCONS, SEMPRE ENDAVANT!!!! Cristina.

    ResponderEliminar