jueves, 5 de febrero de 2015

DIJOUS 5 DE FEBRER

Bona tarda, Falcons!!

Avui hem començat a dividir!!!  Hem explicat que les divisions són operacions que s´utilitzen per resoldre situacions de repartiments, i també, per exemple per calcular el número de quadrets d´un costat d´un rectangle sabent els quadrets de tota la quadrícula i els quadrets de l´altre costat.

Són càlculs que ja havíem practicat en els dies anteriors (ja féiem divisions, però sense saber-ho), i avui hem donat una passeta més...

Hem vist també que no totes les divisions són iguals: les que tenen com a "resto" 0, s´anomenen EXACTES, i vol dir que, quan feim el repartiment, no en sobra res. Pel contrari, si sobra alguna cosa, el "resto" no és 0 i, en aquest cas, s´anomenen INEXACTES.   També hem après que el "resto" ha de ser sempre menor que el divisor.

Hem fet algunes pràctiques i.... se´ns dóna bastant bé, això de dividir!!!

Com a deures, tenim: continuar fent les multiplicacions que vam posar ahir (així feim repàs de les taules) i anar avançant la lectura del llibre en castellà (recordeu que hem d´entregar el treball el dia 2 de Març).

D´altra banda, hem tingut una sessió d´AMIC LECTOR una mica especial: els nostres amiguet@s de la classe de l´Arc de Sant Martí ens han visitat a la nostra classe, i junts hem fet una composició de Carnaval, aprofitant retalls de catàlegs que havíem duit a classe. Aquesta trobada ens ha agradat molt!!!!

I hem comentat també les activitats que ens esperen la setmana que vé: el dimecres dia 11 celebrarem el Carnestoltes a l´escola. Farem una rua pel poble (HEM DE VENIR EMMARIOL.LATS) , i un esmorzar compartit. A la porta de la classe teniu penjada una graella per apuntar-vos a col.laborar en aquest esmorzar. També farem una gimcana amb els companys de quart, cinquè i sisè.

Ah! I el dijous 12 i divendres 13 de Febrer... no hi ha classe!!!

Us deixo amb les fotos de l´Amic Lector.            Fins demà!!!


1 comentario: