martes, 17 de febrero de 2015

DIMARTS 17 DE FEBRER

Avui dimarts hem començat el matí amb una nova visita de na Rita, del Fons Pitiús. Ha vengut a parlar-nos sobre les MIGRACIONS. Recordeu tot el que ens ha explicat? 

 En primer lloc, na Rita ens ha fet posar en 2 grups. En un dels grups, hi havia molts boixos. A l´altre grup, molt pocs. Recordau què significaven aquests 2 grups ?


 Després, a la pissarra digital, hem vist unes imatges que corresponien a cada grup. Al grup A li corresponia una casa, una escola, un autobús, una aixeta amb aigua neta, un plat amb bastant menjar, un metge i roba. Al grup B li corresponia una caseta petita i una mica d´aigua de color marró. Sabríeu explicar què significaven aquestes imatges i per què s´associaven a cada grup ?


 A mesura que ha anat avançant aquesta primera part de la sessió, na Rita ens ha fet "sentir" com si pertanyéssim a un grup de persones o a un altre. Per què teníem les mans aixecades ? 


En aquesta foto podeu veure alguns integrants del grup A. Com se sentirien les persones que pertanyen al grup A ? Per què ?


Després d´aquesta primera part de la sessió, hem arribat a comprendre per què les persones senten la necessitat d´emigrar.

En la segona part de la sessió, hem fet una representació utilitzant el mapa del món i unes fletxetes de color blanc que na Rita anava col.locant. Recordeu què simbolitzaven aquestes fletxetes ?

A continuació, ens hem adonat que les migracions són un fenomen normal al món, i que es dóna des que van aparèixer els primers humans. I, entre tots, hem ordenat les paraules d´una frase que parlava de DRETS DE LES PERSONES. Sabríeu explicar què tenen a veure les migracions amb els drets de les persones ?


Finalment, a la pissarra digital hem llegit la história de 2 persones que han EMIGRAT. I hem après a distingir entre MIGRACIONS VOLUNTÀRIES I MIGRACIONS FORÇOSES.  Podríeu explicar en què es diferencien ?

I, per acabar la sessió, na Rita ens ha llançat una pregunta sobre la que treballarem el proper dijous, com a continuació de la sessió d´avui sobre el fenomen de les MIGRACIONS. Penseu sobre ella i escriviu les vostres idees !!!  "QUÈ PODEM FER NOSALTRES PERQUÈ CAP PERSONA HAGI D´EMIGRAR DE MANERA FORÇOSA ?"

Esper que aquestes fotos us ajudin a escriure el text que teniu com a feina per demà !!

Saludets.                                                                                                                          Cristina

3 comentarios:

  1. gracies Cristina.... són de moltissima ajuda !!!!! ;) Jan i Asela

    ResponderEliminar
  2. Jo ja he acabat el text però les idees són difícils.Oriol

    ResponderEliminar
  3. yo crec i cuan yo dic crec dic tota la classe podem donar uns sous per que podin aregla les seves cases amb els sous.Milla

    ResponderEliminar