lunes, 30 de marzo de 2015

DILLUNS 30 DE MARÇ

Hola Falcons!!!

Som a les portes de les vacances de Setmana Santa !!   Aquests dies "anam tancant" i acabant el trimestre. Recordeu que dimecres tenim la passejada d´Es Canà a Cala Llenya, i que heu de dur els 5 € i l´autorització els que faltau.

Avui na Joana ens ha explicat la seva conferència sobre FINLÀNDIA. En primer lloc, ens ha situat aquest país al mapa d´Europa, i ens ha explicat quina és la seva capital (Helsinki).

Ens ha mostrat algunes fotografies sobre plats típics de Finlàndia, com la pulla, i plats a base de peix i puré de patata. Són aliments forts, perquè a Finlàndia fa molt de fred!!!

També ens ha explicat una cosa molt interessant: a Finlàndia, els dies són molt curts a l´hivern (es fa fosc a les 3 de la tarda!!) i, en canvi, a l´estiu, hi ha molt poques hores de foscor. Sabeu per què passa això ?   Perquè no ho investigau?

I les aurores boreals? Sabeu què són i perquè es produeixen ?

També na Joana ens ha parlat dels animals més característics de Finlàndia (com l´esquirol i l´ós), i de les zones d´aquest país: Helsinki, la capital, Turku (la zona costanera i turística) i Rovaniemi, que és la capital de Laponia i és el lloc on viu el Pare Noel.

També hem vist fotos de paisatges finlandesos i de personatges importants, com l´informàtic Linus Torvalds i Kimi Raikkonen, corredor de Fòrmula 1.

Per últim, hem escoltat una mica de música finlandesa, i hem fet algunes preguntes a na Joana sobre el país de la família del seu pare.

D´altra banda, avui... hem començat a jugar a laberints!!! La setmana passada els vam acabar, i avui hem gaudit una estona de joc amb els nostres companys.

No us perdeu les fotos !!!


3 comentarios:

  1. M'ha encantat la conferència de na Joana,ha set molt divertida, i lo que hem fet amb na Reme també . Quin dia mes divertit!!!!!!
    AINARA

    ResponderEliminar
  2. -La conferencia de na Joana va ser molt chula.Ana

    ResponderEliminar
  3. -A les vacanses mo vaig passar super bé.Ana

    ResponderEliminar