viernes, 6 de marzo de 2015

DIVENDRES 6 DE MARÇ

Avui divendres hem acabat la setmana començant una nova ronda de racons. Recordeu que podeu veure les fotos i llegir la informació al nostre bloc de racons    racons2ncicle.blogspot.com.es.  i també publicar els vostres comentaris, que sempre ens ajuden a saber les vostres opinions.

A classe, hem tengut la conferència de n´Aruna sobre una de les seves grans aficions: la flauta travessera.

N´Aruna ens ha explicat, ajudada d´un power-point molt interessant que ha preparat, la definició, història i evolució d´aquest instrument de vent. Ens ha explicat com eren les flautes en el moment en què van aparèixer, i ens ha cridat l´atenció que estiguessin fetes d´ossos d´animals. També hem volgut saber com feien aquelles persones els foradets de la flauta!!
Després, hem fet un recorregut a través de la història (Antic Egipte, Edat Mitjana, segles XIII i XIV, època de la Il.lustració i època Barroca, etc.) i ens hem adonat que una de les maneres de conèixer com eren els instruments musicals d´aquelles èpoques és a través de les obres d´art, sobretot la pintura.
També ens ha parlat de grans compositors de la Història, com Bach o Mozart, i hem vist com anava canviant i evolucionant la forma de l´instrument.

Finalment, hem escoltat diferents peces musicals on es podia escoltar el so d´una flauta travessera.
Ah! Sabeu què és el que més ens ha agradat de tot?  Escoltar a n´Aruna tocant la seva flauta travessera!!! Ho sap fer molt bé!  I també ens ha deixat veure la seva flauta de prop i bufar una mica.

No us perdeu les fotos!!!

Aquest cap de setmana tenim com a feina llegir i estudiar els fulls de la carpeta d´estudi "Les parts dels ulls", "L´aigua al nostre planeta" i "Racó de ciència: les mescles. El mètode científic". És important que us llegiu els fulls vàries vegades i que subratlleu la informació més important. També, si us va bé, podeu fer un esquema, perquè us ajudarà molt a recordar la informació.
No us heu d´aprendre tot de memòria!!! No es tracta de memoritzar, sinò de comprendre la informació i ser capaç de contar-la a una altra persona, amb les nostres paraules.

Molts ànims i bon cap de setmana.


 

2 comentarios:

  1. Aruna tu conferencia a sido muy chula.Sobretodo porque lo de la flauta travesera a sido super chulo

    ResponderEliminar
  2. Aruna molt bé!!! A jo també m´ agraden els instruments de vent. Oriol

    ResponderEliminar